遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [推薦] Divx Author
  agelessoldman     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 5780

精華 0
帖子 361
積分 341   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-12

Divx Author

Tmpgenc (Pegasys) 同 Divx 合作開發一隻新軟件﹐叫做 Divx Author。可以建立與 DVD 一樣擁有選單、多軌字幕同音軌、和章節的 divx 檔。最適合一些 兼容 divx 的 家用 DVD 播映機。

http://www.divx.com/divx/windows/author/

一流﹗

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

咁係唔係即係做出黎既仍係 avi 檔但係有 選單、多軌字幕同音軌、和章節?  係又幾正喎!!!

頂部

agelessoldman     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 5780

精華 0
帖子 361
積分 341   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-12

係呀﹗不過壓制出黎既 extension 係 .divx。仲有一點係需要 ultra divx certified 既 dvd 機先至可以播呢種 avi 檔。
即係話 philips dvp642 祇支援普通冇特別功能的 avi 或 divx 片﹐而 philips dvp5960 呢類機種就可以。

xvid / divx 格式既 avi (mp4) 比起 mpeg 係強好多﹐不單祇 size 細起碼三分一﹐而且畫面仲清。我早排幫我屋企人整 d 碟已經轉用 avi 而唔用 mpeg 啦。就係差在冇選單功能。而依家出呢隻軟件就解決左呢個問題﹐我估隻軟件會好賣得。當然﹐如果有人 crack 左就更好啦 ﹔)。聽聞 Tmpgenc 遲 d 會用自己既牌子出呢種功能既轉檔程式﹐好似話係 DVD Author 3。

頂部

jnc3689     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 16742

精華 0
帖子 12
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-12-4

多谢分享,谢谢楼主了,辛苦辛苦,支持支持

頂部

HaWin     Rank: 1
XS缺
性別 保密
UID 9608

精華 0
帖子 174
積分 60   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-27
來自 America
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 agelessoldman 於 2007-1-20 03:27 AM 發表
Tmpgenc (Pegasys) 同 Divx 合作開發一隻新軟件﹐叫做 Divx Author。可以建立與 DVD 一樣擁有選單、多軌字幕同音軌、和章節的 divx 檔。最適合一些 兼容 divx 的 家用 DVD 播映機。

http://www.divx.com/divx/ ...

only 30 day tral   no serial can not open file    please serial

頂部

快速美言