遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 沙省今日好凍....零下五十度C
frutti_tutti     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 18490

精華 0
帖子 122
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-12-29

零下50c 感覺如何? 是否有點在北極雪地的感覺?

....keep your sense of humor.....
頂部

totoro     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 29

精華 0
帖子 340
積分 118   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-23
來自 Canada
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 zebra 於 2007-1-15 04:52 AM 發表
今日新聞報告沙省 Saskatchewan. Canada

好凍...加上風凍效應有零下五十度C的感覺

學校放假一天......

好在我住果度仲係零上二度...

I am lucky, no more rain and wind in vancouver

頂部

yipgp527     Rank: 3
青出藍
性別 男
UID 6559

精華 0
帖子 24
積分 253   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-8-14

暴風雪o個日既朝早, 大學都未話close (by the way, 我宜家o係saskatoon讀書的), 出門既時候部車俾雪stuck住左, o個時又得自己一個o係度挖雪... 真係凍到嘔, d陣風打落塊面到係痛的, 好彩過左大慨半個鐘有人黎幫我推車先走到
大約下晝一點九, 我個college個dean黎到我班房話由於暴風雪既關係個college close... 竟然一點九先決定close..

o個日真係恐怖... o係我挖緊雪既時候, 我親眼見到我住o個間apartment 既電欖燒左... d聲就好似有人o係你側邊燒砲仗一樣, "啪喇啪喇"咁 (電欖離我既距離大慨5米, 電欖大約兩三層樓高, 係back-alley 常見o個d款)

聽聞因為呢次暴風雪而凍死左幾個人

頂部

快速美言