遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 大家買左 / 收左聖誕禮物未呀﹖﹖
koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664
積分 17241   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2006-12-13 12:34 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2006-12-13 12:26 AM 發表

係呀, 但幾難諗o羅, 唔知呢類玩具o岩嘛!

不如買d益智遊戲...

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2006-12-12 11:34 發表

不如買d益智遊戲...

都好喎, thanks!

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-23
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 koon1218 於 2006-12-12 07:27 PM 發表
我未買啊....
公司年年都有交換禮物ge....
但係budget低都唔知要買乜...

咁又係﹗交換禮物既budget 又唔可以太高
但太低呢又難買又難諗~
如果平時要番工﹐仲小左時間行街﹗
真係諗到頭都爆﹗

想問你家陣既budget 係幾多﹖

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MT 於 2006-12-12 09:13 PM 發表

我都未 ...  我 hotel party 都係交換禮物 ....      都未諗到買乜 ...

also ...  都 ng g 買乜比大少爺好 ...   he said he wants PS3 ...  however ...

however 咩呀﹖咁咪唔好買住囉~
買另一樣啦~

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2006-12-12 11:50 PM 發表

我都唔知今年會點過, 禮物就更加未買比老婆, 而公司 .... 未有時間去買呀! 今年公話搞下新意思喎, 買玩具做禮物, 之後送比sick kid!!

又幾好窩﹗又有得行街買禮物又可以做善事﹗
咪先﹐買咩比超蛋嫂﹖
你諗左未架﹖﹖

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
頂部

青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-12-12 09:50 PM 發表
我差不多年年都有家族party ~
所以會準備好多禮物俾小朋友 !
而家只係買咗小部份 : 有朱古力、電話手繩同d小飾物 !
不過都有預備俾老人家 : 就係臘味 !
其實係hk人物節物節都照過 ,
聖誕之前又要做&qu ...

咪先﹐乜冬至要做禮架咩﹖﹖
我屋企無呢樣既﹖
淨係話要一家人食飯咋~

你就好啦有家族趴地~
雖然會多野做左﹐但成棚人一齊又真係幾開心架﹗
唔知係咪女性關係﹐我好鐘意去買野
就算買野比人都好開心﹗
可惜最緊漠水。。。無得買﹗
就連我話個張梳化仔都唔敢買住~
唉。。。

頂部

MT     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天下第一傻豬)
性別 女
UID 754

精華 1
帖子 24653
積分 2850   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-7-12
來自 去咗火星啦
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 三姑 於 2006-12-13 07:18 AM 發表

however 咩呀﹖咁咪唔好買住囉~
買另一樣啦~

however cause i will not buy him ....   lolz ...  too expensive and out of stock now ~  

頂部

小神     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 11831

精華 0
帖子 2634
積分 1386   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-9-12
來自 天堂
狀態 離線

我平時都冇玩開交換禮物..
所以好少會要買聖誕禮物..
要諗買乜比人係好煩架~

頂部

koon1218 (君)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2006-12-13 07:04 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 三姑 於 2006-12-13 07:15 AM 發表

咁又係﹗交換禮物既budget 又唔可以太高
但太低呢又難買又難諗~
如果平時要番工﹐仲小左時間行街﹗
真係諗到頭都爆﹗

想問你家陣既budget 係幾多﹖

我地既budget得馬幣10-15之間姐...
好難買....
真係頭痛...

頂部

ohahamok     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 保密
UID 35

精華 0
帖子 929
積分 559   詳情

閱讀權限 50
來自 特區
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MT 於 2006-12-12 09:13 PM 發表
我都未 ...  我 hotel party 都係交換禮物 ....      都未諗到買乜 ...
also ...  都 ng g 買乜比大少爺好 ...   he said he wants PS3 ...  however ...
QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2006-12-12 11:50 PM 發表
我都唔知今年會點過, 禮物就更加未買比老婆, 而公司 .... 未有時間去買呀! 今年公話搞下新意思喎, 買玩具做禮物, 之後送比sick kid!!

MT & ultraegg:
兩位既另一半真係幸福 ~

QUOTE:
咪先﹐乜冬至要做禮架咩﹖﹖
我屋企無呢樣既﹖
淨係話要一家人食飯咋~

你就好啦有家族趴地~
雖然會多野做左﹐但成棚人一齊又真係幾開心架﹗
唔知係咪女性關係﹐我好鐘意去買野
就算買野比人都好開心﹗
可惜最緊漠水。。。無得買﹗
就連我話個張梳化仔都唔敢買住~
唉。。。

三姑 :
(節日真係女人買野既最佳藉口 !)
冬至送禮係送俾長輩既啫 !

仲有今年開party , 係心中預埋你 !
所以你唔會寂寞 ~

不過party唔係年年都係我屋企開 ,
係我老公同佢地幾兄弟屋企轉流開 !
(當然春節就個個屋企都要去齊啦 ~)

講起開party係我o黎講就簡單啦 ~

通常預備20人份既食物 ~
(其實o黎齊人要成30人o架 !)
不過好多食物我係買現成既 ,
通常係pizza 、壽司、旦糕 、燒味果d ,
然後就煮大煲齋菜加上炒面或者意粉 。
以上呢d食物包食飽 , 唔驚餓親人 !

玩呢就大人多數開檯play麻雀 ,
有d就唱卡拉ok或者睇碟 !
小朋友就玩電腦 , 或者打ps game !
所以我屋企有兩部電腦三部電視 ,
都係為咗應付呢d場面咋 !

壓軸既抽獎仲好玩 , 真係咩禮物都有 ,
但咁多年都定係hk$20~30內 ,
有次我試過抽到洗潔精 ........

仲有 , 聽日我個仔考完試 , 就押我去買聖誕禮物啦 !

嘩 ! 長篇大論 , 我呢個師奶講起過節興奮過度tim ~

最後編輯: ohahamok : 2006-12-13 08:48 PM

人生如戲 , 戲如人生 ~
頂部

版主 (食神)
性別 女
UID 362

精華 7
帖子 9664

閱讀權限 150
註冊 2006-7-1
來自 Msia
狀態 離線

發表於 2006-12-13 10:24 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 koon1218 為MSN好友 通過MSN和 koon1218 交談 Gmail

QUOTE:
原帖由 ohahamok 於 2006-12-13 08:42 PM 發表
QUOTE:
QUO ...

點解得三姑有分ge...
我都要去....

同屋企人一起過節真係興奮啦...

頂部

快速美言