遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [轉貼] [資訊]髮型網站
  Kuf316 (三一六)     Rank: 1
新天藍會員 (大懶蟲)
性別 保密
UID 1433

精華 3
帖子 3474
積分 1298   詳情

閱讀權限 20
註冊 2006-7-20

[資訊]髮型網站

最後編輯: 斯仔 : 2006-8-20 11:36 AM
頂部

安娜     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 女
UID 3128

精華 0
帖子 664
積分 106   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-8-2
來自 等待火星的金星
狀態 離線

回復 #1 Kuf316 的帖子

thanks....
我岩岩想轉髮型...
唔該哂!!

Kuf316 :
唔洗
咁最後有冇揀到個岩既呢?!?!
又有冇剪呢?!?!

頂部

毛滴屎     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 169

精華 0
帖子 674
積分 483   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-25

個個髮型都貢YEH﹐做明星咩﹐
要用好多髮膠添

Kuf316 :
有d啦...
睇吓你自己想點既啫
冇話一定要跟住整...
都係一個 reference 黎咋嘛

頂部

斯仔     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 150

精華 0
帖子 248
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-24

發表於 2006-8-4 05:56 PM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 斯仔 為MSN好友 通過MSN和 斯仔 交談
幾正既分享......好耐之前睇過
anyway 多謝分享

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

好好既參考。

不過髮型呢家野﹐有時就算羅埋幅相去﹐個髮型師都未必整到﹐有時可能係唔同髮型師既技術唔同﹐有時就係每個人既頭形同髮質唔同﹐所以未必出到相中效果。

我就試過影低我俾 髮型師 A  剪既頭﹐跟主想搵 髮型師 B 剪返同一個頭﹐但 B 就剪極都剪唔到。 -___-  

安娜您想轉咩髮型呀?  依家又係咩髮型呢?

Kuf316 :
係囉...我之前都試過...
去左一間剪...之後剪得超差..
之後去另一間剪...剪得好好多

頂部

斯仔     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 保密
UID 150

精華 0
帖子 248
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2006-6-24

發表於 2006-8-5 03:01 AM  資料  個人空間  短訊  加為好友  添加 斯仔 為MSN好友 通過MSN和 斯仔 交談
依家野好睇技術...所以好難講....

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Kuf316  發表
係囉...我之前都試過...
去左一間剪...之後剪得超差..
之後去另一間剪...剪得好好多

你係講緊剪同一個頭?  定係你入去叫佢自由發輝呢?    你住響邊架?

QUOTE:
原帖由 斯仔 於 2006-8-4 03:01 PM 發表
依家野好睇技術...所以好難講....

咁你對髮型又點睇呢?  你係果 d 會指定髮型定係得閒就轉下款果隻呢?

我通常一鐘意一個髮型就會 keep 住剪果個型幾年...   但往往係響第二度剪到個自己鐘意既﹐點知返度我住果度﹐就搵唔到一個髮型師師剪得返﹐最多係剪得類似.... 所以都好過冇.. 每次慢慢 "train" 個髮型師去點剪得我鐘意...

我就發覺一樣野﹐首先要搵到果有 skill 既髮師師﹐即係要去試多幾次﹐觀察佢既手勢﹐如覺得佢有潛質剪到我想要既頭﹐跟住下一步就係要同佢溝通!  但通常髮師師係唔會成日見﹐所以就要每次剪髮時話俾佢知我總意點﹐每次剪完後有咩覺得要改﹐就下次去時先講.. 例如: "上次好似側邊長得小小﹐今次可以短返 d d﹐d d 就夠勒..." 反而咁樣﹐經長時間既 "訓練"﹐佢會越黎越剪得合我心意!!

Kuf316 :
本身係要佢\剪某種髮型...咁第一間就話我剪左會唔好睇...
咁我咪被佢\自由發輝囉...點知剪得好差...搞到要留長番d髮先可以剪過...所以樣衰左排...
咁之後去左另一間...咁話要剪番之前想剪個種
咁個個人就話no problem...之後剪得幾好...
所以多唔知點...
第一間仲要貴第二間成倍...

hohoz...人生地點不可透露

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

避人兔: 嗯,唔 错
Kuf316: RMK added - PID 9171
Kuf316: RMK added - PID 9304
Kuf316: RMK added - PID 8498
Kuf316: RMK added - PID 9611

最後回覆日期: 2006-8-5 09:01 AM