遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 11月14日 (星期五) 天陰陰o既吹水 Post
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

應該俾錢可以 recover 返架喎

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-14 10:11 發表
"佢地" 係指 父母o個代?

係呀

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-11-14 10:15 發表
u guys are not as 'tanned' as me
last nite my wife dropped my 500g hard drive to the floor. Now it's broken. USB plug not even recognize the device!! I have all hk, asian, & western movies, tai ...

有無試過拎個 hdd 出黎, 唔好最駁個 encloser, 直接駁 internal 的hdd connector?

hdd 有無咩古怪聲? 有時(但唔一定)放入freezer 一陣, 係可以work 一段短時間, 應該夠 transfer 去另一 hdd.

最壞的情況係拎比人 recover, 應該唔會好貴

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

最慘係我個樣難睇到喊,但對住老婆仲要轉頭安慰番佢﹐因為有好多shows我都係幫她
collect,你知啦!冇種真係d/l唔返嘛﹗幾套王晶三仔都俾攪咼埋。。。。真係。。
天喪汝﹗天喪汝﹗

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

放入freezer? 會唔會拎返出黎有濕氣會 make it worse 呢?

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-11-14 10:31 發表
最慘係我個樣難睇到喊,但對住老婆仲要轉頭安慰番佢﹐因為有好多shows我都係幫她
collect,你知啦!冇種真係d/l唔返嘛﹗幾套王晶三仔都俾攪咼埋。。。。真係。。
天喪汝﹗天喪汝﹗ ...

咁拎比人recover 啦, 95% 都可以救得返

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
咁拎比人recover 啦, 95% 都可以救得返

通常幾錢呢?

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-14 10:31 發表
放入freezer? 會唔會拎返出黎有濕氣會 make it worse 呢?

個 hdd 都壞, 有無濕氣都唔重要啦, 最緊要係transfer 去另一 hdd, 之後出晒水話之佢!

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-14 10:33 發表
通常幾錢呢?

市價幾多真係唔清楚呀, 我估幾百啦!

但印像中係 internet 見過廣告, 依家係計 hdd size, 唔再係以前咁每 mb 同你計數!

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-14 11:24 PM 發表

有無試過拎個hdd 出黎, 唔好最駁個 encloser, 直接駁 internal 的hdd connector?

hdd 有無咩古怪聲? 有時(但唔一定)放入freezer 一陣, 係可以work 一段短時間, 應該夠 transfer 去另一 hdd.

最壞的情況係拎比 ...

係有古怪聲呀!!!! 拎個hdd 出黎 ?拆得開o既咩?放入freezer 可能令佢迴光返照一陣?
死啦﹗我放o左條屍o係屋企,老婆唔知會唔會內疚得滯﹐同佢做另類療法添假。。。

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

快速美言