遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 11 月 7 日 (星期五) 前路一片灰吹水 Post
mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-8 12:03 AM 發表
有冇聽過 "老爺"?

係老爺車﹐死﹗露o左餡潻...我聽番黎咋﹗

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-11-7 09:21 AM 發表

死﹗露o左餡潻???

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

i think i am pretty crazy now
i am working on my "job".. modelling
+ 2 forums
+ 1 msn
+ listen to songs....

before i was having my breakfast too

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-11-7 11:02 發表
snake dog cat?
fire phoenix?

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-11-7 11:03 發表
有冇聽過 "老爺"?

係呀, 呢類老牌子就聽過! 記得仲有人將校長首暴風女神改歌詞添!

"老爺" 定 "老爺車" 呀? 好似係60年代喎 .... 米奇你都收埋幾本珍藏??

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-7 11:45 PM 發表
你/妳地講 d 名我聽都未聽過 ....

http://hk.myblog.yahoo.com/baby-getalife/article?mid=831

還找到小學時訂閱的絕版<樂鋒報>。嘩!! 第一本收藏是86年的了。.......<良友之聲>是兒童漫畫, <樂鋒報>則是附插圖的短篇小說。.......

We said it's still being published nowadays!!

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mpiipm 於 2008-11-7 11:21 發表

no la~~

睇王晶舊戲都成日出現呢d 名啦! 無露到, 無事!

頂部

性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951

閱讀權限 60
來自 阿媽個肚
狀態 離線

王 澤 小 史
王 澤 真 名 王 家 禧 , 1928 年 在 天 津 出 生 , 亦 在 天 津 度 過 小 、 中 學 的 成 長 年 代 。

王 澤 於 1944 年 考 入 北 京 輔 仁 大 學 美 術 系 的 西 畫 組 , 中 國 49 年 後 曾 在 天 津 文 化

擔 任 美 術 家 工 作 。

至 1960 年 在 香 港 法 屬 天 主 教 會 擔 任 “ 兒 童 樂 鋒 報 ” 雜 誌 美 術 指 導 與 畫 家 ,

亦 在 60 年 初 開 始 漫 畫 創 作 。

王 澤 於 1974 年 移 居 美 國 , 繼 續 “ 老 夫 子 ” 漫 畫 創 作 , 至 今 依 然 愛 不 釋 手 。

“ 老 夫 子 ” 漫 畫 出 版 已 達 四 百 套 , 風 行 世 界 華 人 社 會 中 。

頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

你講個係老王澤, 好似已經返回天家 .....

依家由佢個仔接手呀!

王澤係筆名黎, 亦係個仔的真名, 所以依家老夫子個主筆, 真係真正的王澤!

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-11-7 09:42 AM 發表
你講個係老王澤, 好似已經返回天家 .....

依家由佢個仔接手呀!

王澤係筆名黎, 亦係個仔的真名, 所以依家老夫子個主筆, 真係真正的王澤!

yepyep
i heard that too
few months ago there was a TV show on TVB talks about him...
he is teaching in Poly U (should be or some other U)  in hk too

頂部

Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

今期 topic 係懷舊???? 咁點解無人開新 post????

頂部

快速美言