遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: [建議] 被一個唔識既會員騷擾
bskybsky     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 53

精華 0
帖子 130
積分 149   詳情

閱讀權限 40
註冊 2006-6-24
來自 老千騙財潛水,睇佢幾時坐監.
狀態 離線

被一個唔識既會員騷擾

我唔知佢係專溝女會員定係男女通吃,
呢個人8月7號PM我,已冇覆佢,10號又SEND番同一段野黎.
今日問都唔駛問就ADD我MSN,

聽到某D女會員同我講,被佢ADD左MSN回應左佢第一句之後就冇日安寧,
要BLOCK左佢先得.

我而家都煩到BLOCK 佢MSN,同埋BLOCK埋佢新天藍.
真係極之不受歡迎.唔知仲有幾多會員被佢騷擾.

大佬你要徵友就登報啦,以前森林時代都被佢騷擾過,
估唔到呢個人又黎埋新天藍搞住人.
十分十分討厭!

吳生呃我話比大耳窿追數,向我借錢後唔還仲改電話,改ym潛水.我一定會繼續做野既放心.
頂部

mokhowai     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (朗尼仔)
性別 男
UID 372

精華 1
帖子 271
積分 916   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-1

發表於 2006-8-10 10:39 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 mokhowai 為MSN好友 通過MSN和 mokhowai 交談 Gmail ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 bskybsky 於 10/8/06 16:59 發表
我唔知佢係專溝女會員定係男女通吃,
呢個人8月7號PM我,已冇覆佢,10號又SEND番同一段野黎.
今日問都唔駛問就ADD我MSN,

聽到某D女會員同我講,被佢ADD左MSN回應左佢第一句之後就冇日安寧,
要BLOCK左佢先得.

...

如果你post佢個會員名出黎,件事會較易處里

頂部

青出藍
性別 保密
UID 53

精華 0
帖子 130
積分 149   詳情

閱讀權限 40
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mokhowai 於 2006-8-10 10:39 PM 發表

如果你post佢個會員名出黎,件事會較易處里

========================================

該會員的訊息內容已被隱藏 (by mickeyGoUp)

=========================================

隔日又send一次,跟住又唔問你夾硬加你msn煩住晒..

最後編輯: mickeyGoUp : 2006-8-11 04:48 AM

吳生呃我話比大耳窿追數,向我借錢後唔還仲改電話,改ym潛水.我一定會繼續做野既放心.
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

為避免任何一方面感到尷尬﹐請暫時不要公開地指名道姓討論此事﹐您們可透過 PM 轉告別人有關此會員的資料。

請問此會員是如何得知您的 MSN id 的呢?  如果那會員在新天藍內以 pm 過份地騷擾您﹐您可以用 pm 與我們聯絡﹐我們會盡力替您處理。

頂部

青出藍
性別 保密
UID 53

精華 0
帖子 130
積分 149   詳情

閱讀權限 40
狀態 離線

另一個冇提供性別既男會員提供 (係女人名都殺)

=======================================
hihi
到:         yy
時間:         2006-7-29 03:45 AM
內容:         
My name is ---- i come from hk and im studying in Vancouver la nice to meet u
u live in US what is ur english name a ?

返回 - 回復 - 轉發 - 標記未讀 - 下載 - 刪除

Re: hihi
到:         yy
時間:         2006-8-6 04:10 PM
內容:         
原始短訊: hihi

hey waht is u msn a =.=?

==============================================

hihi can we make frd a ?

到: yy
時間: 2006-8-7 07:51 PM
內容: my name is ---- i come from hk and im studing in Vancouver la nice to meet u a
can we make frd ma what is ur msn a ? my is [email]------------------------[/email]

===============================================

hihi can we make frd a ?

到: yyy
時間: 2006-8-10 14:10 PM
內容: my name is ----i come from hk and im studing in Vancouver la nice to meet u a
can we make frd ma what is ur msn a ? my is [email]----------------[/email]

==================================================

某前森林女版主的話:

呀!唔記得左講
呢條友以前在森林
出名專騷擾女版主架
個個女版主都比佢煩過下

哇!呢條友好煩架
果陣仲懶好心同佢傾左一排
連呢 d 好耐性的人都頂佢唔順

佢唔知使唔使讀書的
得閒成日上 msn 搵人吹水

你唔使理佢架
你回佢一次有排你煩

我而家已block晒佢msn同埋新天藍,費事再俾佢騷擾.

最後編輯: mickeyGoUp : 2006-8-11 09:26 AM

頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

謝謝 bskybsky 對其他會員的提醒。

其實 MSN 是一個公開的平台﹐任何人只要知道您的 id﹐都可以要求 add 您到他的 contact list 上﹐如您在 MSN 的設定上容許其他用戶無須經您同意便可把您加入他的 list 內﹐那等同把您的住所大門長期開放﹐別人進入您的屋子也沒他們辦法。 所以我們對新天藍會員有以下提議:

1) 如您真的不希望其他會員能從 YM / MSN / e-mail 與您聯絡﹐請不要在個人資料內填寫有關的資料﹐並不要剔上 "Email 地址可見"。

2) 在您的 YM / MSN / IM 設定其他用戶要求把您加入他們的 contact list 時﹐必須經過您的同意。

如做了以上的兩點﹐起碼他人必須經過正常途徑 (例如﹐是您親自把您的 MSN id 告訴他們﹐亦是您同意他們加入 contact list 的) 才可如您聯絡。

如在了解後才發現您不想再與該用戶聯絡﹐您亦可以依照 bskybsky 的做法﹐把他們的用戶名 block 了。

每個人對 "聊天" 的定義不同﹐有些用戶比較熱情﹐但可能對某些用戶來說﹐過份熱情便變成了騷擾。 請各位互相尊重。

頂部

青出藍
性別 保密
UID 53

精華 0
帖子 130
積分 149   詳情

閱讀權限 40
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2006-8-11 09:41 AM 發表
謝謝 bskybsky 對其他會員的提醒。

其實 MSN 是一個公開的平台﹐任何人只要知道您的 id﹐都可以要求 add 您到他的 contact list 上﹐如您在 MSN 的設定上容許其他用戶無須經您同意便可把您巨S他們辦法。 所以我 ...

謝米奇提點

頂部

青出藍
性別 保密
UID 53

精華 0
帖子 130
積分 149   詳情

閱讀權限 40
狀態 離線

此帖發出後,兩個會員pm我的回應.

會員 A君 :
要佢主動誤同你講野~原來好簡單
只要佢問你有無拍拖
你話有~但係要比佢知你同所謂拍拖既人(真又好假又好)
感情穩定呀~拍左拖有番咁上下就ok架喇~
佢主動叫我delete佢~ =)

會員B君 :
would you mind to tell me his e-mail address is XXXXX_XX@xxxxx.com...right?? and nickname at  Xenterum is XXXXXX.....because he added me be4 too ar....thank you ar....=^.^=

頂部

快速美言

一群熱心會員對本主題作出以下的回覆:

Edmund: 他是谁?
bskybsky: - 會員名避隱藏 - (by mickeyGoUp)
小美: 保護鴨仔大行動現在開始!!!!
bskybsky: 哈哈..
安娜: 諗諗下佢\都好似PM過我喎....
adelinelln: bskybsky...thx for your information ar.....

最後回覆日期: 2006-8-16 01:31 AM
最後編輯日期: 2006-8-11 05:00 AM (mickeyGoUp)
  編輯帖子
快速美言