遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 時下既人真係好奇~
Double.Zeta     Rank: 2Rank: 2
藍之初
性別 男
UID 20713

精華 0
帖子 24
積分 100   詳情

閱讀權限 30
註冊 2007-1-30

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-3 11:58 AM 發表

哎呀!點解你當時唔指住佢黎鬧醒佢地呀?可能佢地事後會好感激你,改邪歸正呀......

我諗佢會問候埋我 ro!唔好睇小而家 D 細路呀!
分分鐘「吹雞」添架!

最後編輯: Double.Zeta : 2007-4-3 02:31 PM
頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160
積分 5664   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-6-23
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Double.Zeta 於 2007-4-3 02:23 PM 發表

我諗佢會問候埋我 ro!唔好睇小而家 D 細路呀!
分分鐘「吹雞」添架!

哎呀!咁唔得個喎...

頂部

薰衣草     Rank: 4Rank: 4
水中藍
性別 女
UID 1993

精華 0
帖子 6302
積分 812   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-7-28

發表於 2007-4-3 02:50 PM  資料  個人空間  主頁 短訊  加為好友  添加 薰衣草 為MSN好友 通過MSN和 薰衣草 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-3 02:37 PM 發表

哎呀!咁唔得個喎...

sometimes really 冇得救 ga
but i've heard from fun suk that he saw a kid with his mom..
the mom gave a snack to the kid...
kid "好似月亮呀"
mom "係呀"
kid "如果食咗會唔會變咗個月亮ga?"

although kids nowadays are really "smart" but there are still kids with really simple and cute mind...
dont be too negative

芬姨:::爛gag王
小時候受傷有人心疼失落有人安慰
現在遇到困難自己就要學會面對
頂部

flash2man (我愛芙蓉姐姐)     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

咁我都老實講,其實我初中都係問題學生,打交(學生老師都會打)同埋做啲唔正當ge野。後黎我遇到一個 "地獄老師" ,係佢將我救返。初初我都唔聽佢講,一直都搞事,後黎佢慢慢教,我就開始覺得佢講ge都有d啱。日子耐左我就成為佢ge得意門生,直到而家我都冇搞事,安安份份咁學習、工作,如果冇左呢位老師,我跟本冇機會讀大學、大學畢業,而家可能坐緊監或者唔知做緊啲乜野壞事。

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-3 03:38 PM 發表
咁我都老實講,其實我初中都係問題學生,打交(學生老師都會打)同埋做啲唔正當ge野。後黎我遇到一個 "地獄老師" ,係佢將我救返。初初我都唔聽佢講,一直都搞事,後黎佢慢慢教,我就開始覺得佢講g ...

我都有類似經歷, 當然冇你打人咁激, 不過都差d 係邊緣少年嗰隻架啦, 亦都係全靠一個好老師拉返入正途, 但係依家d 老師大部份都係當打份工, 冇咁熱血架啦. 而且依家d 家長又郁下就投訴, 有時真係想教都唔敢太投入, 冇人感激不突止, 分分鐘連份工都冇埋..........

頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-3 03:38 PM 發表
咁我都老實講,其實我初中都係問題學生,打交(學生老師都會打)同埋做啲唔正當ge野。後黎我遇到一個 "地獄老師" ,係佢將我救返。初初我都唔聽佢講,一直都搞事,後黎佢慢慢教,我就開始覺得佢講g ...

閃人﹐咁係你受教姐~

家陣都唔係淨係講緊好與壞既問題
係思想教育既問題~
家陣D人﹐諗D 野好特別

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

三姑 (六婆)     Rank: 3
青出藍
性別 保密
UID 41

精華 0
帖子 1168
積分 279   詳情

閱讀權限 40
來自 忘憂山莊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-3 06:37 PM 發表

我都有類似經歷, 當然冇你打人咁激, 不過都差d 係邊緣少年嗰隻架啦, 亦都係全靠一個好老師拉返入正途, 但係依家d 老師大部份都係當打份工, 冇咁熱血架啦. 而且依家d 家長又郁下就投訴, 有時真係想教都唔 ...

咁又係﹐真心教育既老師家陣小左好多囉~

但我覺得唔係家長郁下就投訴窩
反而覺得係學生
你打佢咩﹐就去告你
你鬧佢咩﹐就話要自殺

你話驚唔驚。。。

If u see someone doing something without paying attention to it but at the same time watching you
then he is a COP!!!!
頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

身為老師唔應該咁容易放棄d學生架嗎......

頂部

woodstock (JQ)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 女
UID 19156

精華 0
帖子 8687
積分 7599   詳情

閱讀權限 150
註冊 2007-1-7

QUOTE:
原帖由 flash2man 於 2007-4-3 07:38 PM 發表
身為老師唔應該咁容易放棄d學生架嗎......

依家d 老師大部份都係當打份工, 月尾等出糧, 冇咩作育英才嘅大志架啦......

頂部

風中藍
性別 保密
UID 19

精華 0
帖子 4160

閱讀權限 60
來自 活在芙蓉姐姐世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 woodstock 於 2007-4-4 07:08 AM 發表

依家d 老師大部份都係當打份工, 月尾等出糧, 冇咩作育英才嘅大志架啦......

真係只能講一句:今時唔同往日呀......

頂部

快速美言