遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 7月17日 (星期四) 沒有人出現o既吹水 Post
  Flora     Rank: 4Rank: 4
水中藍 (Fudoco)
性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391
積分 1030   詳情

閱讀權限 50
註冊 2006-11-2

我放工喇~~~~

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196
積分 6063   詳情

閱讀權限 60
註冊 2006-8-11
來自 住0係楓葉國既日本漢奸 ... ... ...
狀態 離線

flora你買咗cable未呀?
work唔work?

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-7-17 12:57 PM 發表
flora你買咗cable未呀?
work唔work?

yesterday 無出街喇.....but 我好似有.....但我 D 舊腦行得好慢....唔知得唔得....

頂部

ah_cho     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-7-16 11:08 PM 發表

yesterday 無出街喇.....but 我好似有.....但我 D 舊腦行得好慢....唔知得唔得....

慢唔緊要,我之前都係用P3
而家用P4

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-7-17 01:12 PM 發表

慢唔緊要,我之前都係用P3
而家用P4

哈哈....我都唔知我個部係咪 p3....

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Flora 於 2008-7-16 11:39 PM 發表

哈哈....我都唔知我個部係咪 p3....

無可能P2呀?P2成十幾年前啦

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

訓前入黎解答 flora 的問題先

作為一部 media center, 就算 P2 都可以, 因為妳只需要有 OS 加 video player就得! 只要跟hardware 的情況而定用咩 OS!

簡單咁講, 太舊的機我會建意用 Linux, 因為對 hardware 的要求無咁高, P2 + 256MB RAM 就可以; 但想用 Windows 的話, 咁起碼要 P3 + 512MB RAM 啦!

另一重點係 video card, 如果電視係 32" 或以下, 最低限度要32MB memory, 但 32"或以上, 建意用 128MB.

而 Video player ....... 以前會用 realplayer, 但近呢年轉用 windows media player 11, 貪可以一個 player 睇晒所有 format. 唔好忘記要整 video code 喎! 我自己用緊 K-Lite Mega Code Pack!

好啦,  我要訓啦, good nite 嘈嘈, good nite flora

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 ah_cho 於 2008-7-17 01:43 發表

無可能P2呀?P2成十幾年前啦

我仲有部 pentium laptop 係屋企喎 .....
仲 work 得o架!

頂部

風中藍 (天藍看更)
性別 女
UID 5699

精華 1
帖子 19196

閱讀權限 60
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-7-16 11:49 PM 發表

我仲有部 pentium laptop 係屋企喎 .....
仲 work 得o架!

留返黎比疍B玩?

頂部

性別 保密
UID 15031

精華 0
帖子 19391

閱讀權限 50

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-7-17 01:47 PM 發表
訓前入黎解答 flora 的問題先

作為一部 media center, 就算 P2 都可以, 因為妳只需要有 OS 加 video player就得! 只要跟hardware 的情況而定用咩 OS!

簡單咁講, 太舊的機我會建意用 Linux, 因為對 hardware 的要求 ...

thx for your informations.....

咁我諗我部係 P3.....因為行 ME.....但 media player 就好似唔係 11.....都係俾我 parents watch 劇....usually 都係 rvmb format.....應該無問題....仲有 coding 放心.....因為我部 P3 全行 a 貨....仲有張 video card & ram....應該都唔會差得去邊......因為嵌果時都差唔多買到 top 1 top 個 D parts....

頂部

快速美言