遊客:  註冊 | 登錄 | 幫助

標題: 10月15日 (星期三) 加拿大投票日o既吹水 Post
mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511
積分 5235   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-3-24
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

如果一舊水可以用到兩年,咁計返黎每個月幾蚊雞,都玩得過既!  起碼慳番好多功夫/時間

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-10-15 10:52 PM 發表
如果一舊水可以用到兩年,咁計返黎每個月幾蚊雞,都玩得過既!  起碼慳番好多功夫/時間

i doubt china made hi-tech stuff can be durable. Two years is very optimistic.
Other than little coughing, i think i'm quite ok.
You guys also be very cautious, the weather is very tricky.

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

mickeyGoUp     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

sodog, 咁一年呢?  十蚊八蚊一個月,玩唔玩得過呢?  好似都係貴...  

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

sodog,係啦!  呢邊呢幾日 80F 度,今個 weekend 又跌到 60F..

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835
積分 9054   詳情

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-10-15 10:49 發表
sodog hi!  切西瓜=耍太極?  係唔係您地之前講過?   

早幾日個 post 由嘈嘈講起先!

米奇 ..... 你 d 記性 ....

頂部

ultraegg (我係2蛋爸爸!)     Rank: 7Rank: 7Rank: 7
版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-10-15 10:49 發表
國產貨最怕係唔知用到幾耐 ...   

佢話有1年 warranty .... 但要寄返去 ..... 基本上依家無咩唔係 made in china, 我相信一般情況下都可以玩到2年, 只要 cooling 做得好, 我見review 都係話 over heat!

如果平多一半, 我實買o架, 唔駛駁部 laptop 喎, 又 support usb external hdd, 幾方便呀!

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

egg, 我不嬲唔夠 RAM 架啦!  

頂部

版主
性別 男
UID 5

精華 0
帖子 35511

閱讀權限 150
來自 美國滴滴尼
狀態 離線

QUOTE:
如果平多一半, 我實買o架

即係您都覺得依家未買得過?

頂部

mpiipm     Rank: 5Rank: 5Rank: 5
風中藍 (狗仔狗女一小竇)
性別 男
UID 42179

精華 0
帖子 4951
積分 3124   詳情

閱讀權限 60
註冊 2007-7-25
來自 阿媽個肚
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ultraegg 於 2008-10-15 11:10 PM 發表

佢話有1年 warranty .... 但要寄返去 ..... 基本上依家無咩唔係 made in china, 我相信一般情況下都可以玩到2年, 只要 cooling 做得好, 我見review 都係話 over heat!

如果平多一半, 我實 ...

平多一半? I will get couple of those. I for my mother-in-law, one for the kid room, & 1 for me!!

sodog - 遠看是隻狗﹐近看也是狗﹐打我我唔走﹐拉我我先走﹗
頂部

版主
性別 男
UID 2550

精華 2
帖子 61835

閱讀權限 150
註冊 2006-8-1

QUOTE:
原帖由 mickeyGoUp 於 2008-10-15 11:11 發表
egg, 我不嬲唔夠 RAM 架啦!  

算把啦你, 我係 minnie 的話, 一次過 upgrade 晒, 換返部 Core 2 Extreme with 48gb ram, 干手淨腳呀!

頂部

快速美言