2006-9-26 12:55 PM 薰衣草
[其他] 大量食譜~

[url]http://www.ourrice.com/~Scorpio3210/cooking.htm[/url]
有好多比大家參考~~

本來想睇下雞翼點整....不過我一望就知唔識~~:P

2006-9-26 01:07 PM francais
係我以前睇過果個wor~

整雞翼方法多到數唔到,睇到流曬口水:pn27:

2006-9-26 02:51 PM 薰衣草
[quote]原帖由 [i]francais[/i] 於 2006-9-26 12:07 AM 發表
係我以前睇過果個wor~

整雞翼方法多到數唔到,睇到流曬口水:pn27: [/quote]
最後我抄低左點煲雪梨南北杏煲瘦肉
好似幾潤咁
希望有機會可以煲比芬叔潤下~~

2006-9-26 03:13 PM francais
[quote]原帖由 [i]薰衣草[/i] 於 2006-9-26 02:51 PM 發表

最後我抄低左點煲雪梨南北杏煲瘦肉
好似幾潤咁
希望有機會可以煲比芬叔潤下~~ [/quote]

芬叔就真係幸福啦:pn30:

唔好話有湯飲,我仲要反過來煲比佢飲:pn08:

2006-9-26 03:40 PM 薰衣草
[quote]原帖由 [i]francais[/i] 於 2006-9-26 02:13 AM 發表

芬叔就真係幸福啦:pn30:

唔好話有湯飲,我仲要反過來煲比佢飲:pn08: [/quote]
我無話我煲得成~~我煮野真係一頭煙~~ =.=" 我怕燒左佢個廚房咋

2006-9-28 11:50 PM ohahamok
[quote]原帖由 [i]薰衣草[/i] 於 2006-9-26 03:40 PM 發表

我無話我煲得成~~我煮野真係一頭煙~~ =.=" 我怕燒左佢個廚房咋 [/quote]

我話你知ar ~
我係30歲前都係過廚房而不入o既"無飯煮婦" ,
而家就20幾人o黎我屋企食飯都攪得掂 !
比d時間自己卜3得o架啦 ~

2006-9-29 02:26 AM 薰衣草
[quote]原帖由 [i]ohahamok[/i] 於 2006-9-28 10:50 AM 發表

我話你知ar ~
我係30歲前都係過廚房而不入o既"無飯煮婦" ,
而家就20幾人o黎我屋企食飯都攪得掂 !
比d時間自己卜3得o架啦 ~ [/quote]
最敝我吸收唔到經驗
我每次都會鹽糖都落~又落豉油
搞到d味勁怪

2006-10-3 10:54 PM louiszehk
下定決心做個好的老婆......

頁: [1]
查看完整版本: [其他] 大量食譜~