LIPS Corner 新天藍 » 天藍茶舍 - Corner Cafe » 天藍茶舍下之名人錄

2006-9-6 10:29 PM 三姑
天藍茶舍下之名人錄

無論你係新會員定係老朋友﹐以下猛人你不可不知啊﹗

[b]新天藍團員篇[/b]

[b][color=LimeGreen]- 花子姐姐[/color][/b]  (身份﹕新天藍超級版主)
人見人愛既花花﹐最鍾意愛犬亞肥。所有同寵物有關既野都關佢事﹗
最叻係失憶同訓覺﹗

[b][color=LimeGreen]- mickeyGoUp [/color][/b]  (身份﹕新天藍版主)
人稱米奇﹐自稱論壇打雜﹗﹗:D  最鍾意食野、食野同食野﹗
永遠唔知佢幾時會鼠去邊區留言﹖﹗小心﹗

[b][color=LimeGreen]- snaku[/color][/b] (身份﹕新天藍版主)
身份神秘﹐無乜人知佢行蹤、職業、甚至性別﹗﹗:D
最差係用電腦打中文﹗

[b][color=LimeGreen]- suk[/color][/b] (身份﹕新天藍鐘點女傭)
身份仲神秘過snaku﹗我都唔知點介紹好﹖﹗

[b][color=LimeGreen]- 斯仔[/color][/b]  (身份﹕潮流特區版主)
論壇豬兜﹐潮玩高手。

[b][color=LimeGreen]- pandora26[/color][/b] (身份﹕自貼、娛樂版主)
傳聞panpan 收藏很多會員玉照﹐小心你個頭~

[b][color=LimeGreen]- ll208[/color][/b]  (身份﹕情感天地版主)
又名藍斯。最鐘意音樂﹐同埋傾心事~ 有心事請自行聯絡佢本人﹐或去佢個版。

[b][color=LimeGreen]- 夜一[/color][/b] (身份﹕電影新天版主)
聽聞半夜一點你就會見到佢。。。 好驚呀~~

[b][color=LimeGreen]- ka*chun[/color][/b] (身份﹕動畫新天版主)
曾經拯救過遇溺既三姑。:D

[b][color=LimeGreen]- sute_snoopy[/color][/b] (身份﹕時事討論版主)
又叫比比﹗成日去“金沙”附近玩泥沙~

[b][color=LimeGreen]- ultraegg[/color][/b] (身份﹕超蛋﹗)
耐不耐就走黎講兩句﹐但講得有道理既蛋散﹗(最近學人做魔鬼, 自稱魔鬼學神﹗-_-! )

[b][color=LimeGreen]- koon1218[/color][/b] (身份﹕就係koon 囉)
成日話自己開既吹水post 小人回﹐好邪窩﹗
最近又做埋 韓/日語 TV Drama 版主!!

[b][color=LimeGreen]- Woodstock[/color][/b] (身份﹕JQ)
一位中日劇毒太深, 無藥可救的JQ!
試過放假時日接夜不停睇, :pn36: 頭暈都要睇, 情願CALL IN SICK唔返工O既另一位新任日 / 韓 TV Drama 版主!
但佢認為係Koon Koon呀4, 負責執頭執尾喎! (不過我擔心佢只會負責睇晒d 劇)。:pn19::pn19:

其他榜上無名既版主﹐係因為我係茶舍少見你囉~ 唔係你唔猛啊~ :pn03:

2006-9-6 10:30 PM 三姑
[b]會員篇[/b] 排名不分先後

[color=Teal]薰衣草[/color] (身份﹕芬姨)
經常掉低芬叔。發帖排行榜占一重要值位。

[color=Teal]Edmund[/color] (身份﹕八卦友)
出既題目成日都係問人野既~

[color=Teal]毛滴屎[/color] (身份﹕屎)
成日爭住出每日吹水“鋪屎”﹗

[color=Teal]elia[/color](身份﹕前輩﹐自稱黃綠E生)
黃即是秋天啦,老啦; E 即是Elia, 講得對便是" E " 生,說不對便是黃綠囉﹗

[color=Teal]倫二少[/color] (身份﹕二少)
成日去玩﹐又成日嗌無錢洗既人~ 又自稱乖乖仔省家仔一名、無不良嗜好
樣貌平平.....單身貴族。問你驚未~

[color=Teal]ryuhei[/color] (身份﹕Ryu)
雙失青年2字出頭無所事事唔玩自閉終日無聊夜晚狂睇波之人~

[color=Teal]ohahamok[/color] (身份﹕貪玩o既中年師奶)
一把年紀成日玩電腦~

[color=Teal]期待郎中... [/color] (身份﹕傾心緣客仔)
過黎唔係傾計﹐黎親都問野既~ 就快唔比你入黎問野架喇~

[color=Teal]ah_cho [/color] (身份: 剛轉返自己名的嘈嘈, 前身份係ykwan850)
一路以黎比人誤會姓關o既陳姓女子! :D
初初只係download野就閃, 但後來唔想無晒分, 所以只用繼續用佢隻佬個ID, 最後得米奇出手先可做返自己的嘈嘈!!

[color=Teal]型男E仔 [/color] (身份:貼好多靚女相的住家男人?)
剛為人父的住家男人, 但奇在成日都有咁多女明星相可以出黎, 莫非佢係傳說中的狗隻隊?:D

[color=Teal]francais [/color] (身份:讀書中的咩咩)
咩咩係佢的暱稱, 佢話佢都唔知自己係點, 但為o左可以玩forum而加多個"a"字的Francis就係佢!

[color=Teal]Zebra [/color] (身份: 我叫屎把啦 ..... )
自稱係老老餅一個, 最o力係識洗$$$$但唔識搵銀
最喜愛食飽訓及好食懶非

[b][color=LimeGreen]- flash2man[/color][/b] (身份﹕呀閃 / 前電腦區其一版主 )
新天藍唯一擁有"一閃一閃"絕技o既前版主
比喻為論壇內o既小星星 :pn75:
每每都係一閃即逝, 又會特然出現!

[b][color=LimeGreen]- dragonli[/color][/b] (身份﹕前電腦區其一版主 / 前茶舍版主。)
dragonli話呢個係真名黎架窩﹗唔通李龍兒就係佢﹖:pn28:

榜上無名既會員又係唔洗擔心你唔猛﹐都係三姑唔見你係茶舍留言姐~

2006-9-6 11:52 PM koon1218
三姑,多謝你的介紹。可是爲什麽你沒介紹你自己呢?

2006-9-7 12:40 AM elia
回覆 #3 koon1218 的帖子

等我來介紹啦.......
三姑 (身份 : 天藍茶舍板主 )
暱稱: 六婆 ,  靚 女一名 , 住於忘憂山莊 , 清麗脫俗 ,善解人意 ,
如有任何煩惱 , 可隨時到茶舍找她吹水 , 定必煩悶盡消~~~~

2006-9-7 01:04 AM ryuhei
hey,
我應該係:雙失青年2字出頭無所事事唔玩自閉終日無聊夜晚狂睇波之人~
三姑你既介紹未免太鍚住我喇~~~

2006-9-7 01:19 AM Edmund
:D 好happy....竟然有我份~

2006-9-7 04:16 AM elia
回覆 #1 三姑 的帖子

三姑姐, 你唔記得寫 安娜 , 期待郎中 , antonylau , mokhowai , ah_chu46 ,
flash2man ,tomatosoup , 型男E仔  , 冬冬......
係咪會後補架~~~~?

2006-9-7 07:22 AM 冬冬
[quote]原帖由 [i]三姑[/i] 於 2006-9-6 22:29 發表
[img]http://www.lipscorner.net/attachments/month_0608/su_3jJrsQTOmBEx.jpg[/img][/quote]

忽然諗起老邪∼ -o-”

2006-9-8 12:49 AM antonylau
[quote]原帖由 [i]elia[/i] 於 2006-9-7 04:16 發表
三姑姐, 你唔記得寫 安娜 , 期待郎中 , antonylau , mokhowai , ah_chu46 ,
flash2man ,tomatosoup , 型男E仔  , 冬冬......
係咪會後補架~~~~? [/quote]
真係唔好意思,我真係好少黎茶舍.......我諗我要多的黎,等阿三姑認得我先。

2006-9-8 07:47 AM zafiro
自我介紹先,一個日日係天藍茶舍,
但甚小發言,同唔識打字o既中年人,
我諗我要多發言,等三姑認得我先~!!

2006-9-8 09:51 AM 蘇斯克查(Ewing)
無我既......偏心.....哼......
算啦....我都係小會員~hahaha

2006-9-8 12:26 PM 毛滴屎
先聲明﹐我毛滴屎並冇爭住開‘鋪屎’架﹐係日日入到黎見冇人開我先開喳﹗
唔好冤枉我啊﹐三姑大人﹗冤枉﹗
其實三姑都唔會忘記我係邊個啦。
{前身<==鷹X4):pn19:

2006-9-8 12:28 PM 毛滴屎
[quote]原帖由 [i]蘇斯克查(Ewing)[/i] 於 2006-9-8 09:51 AM 發表
無我既......偏心.....哼......
算啦....我都係小會員~hahaha [/quote]
SOC兄﹐你咁少出現﹐梗無啦:pn19:

2006-9-8 01:31 PM 薰衣草
我又留個言先
雖然我仍然唔知我幾時講過果句野~~~  XDDDD

2006-9-8 09:41 PM elia
[quote]原帖由 [i]zafiro[/i] 於 2006-9-8 07:47 發表
自我介紹先,一個日日係天藍茶舍,
但甚小發言,同唔識打字o既中年人,
我諗我要多發言,等三姑認得我先~!! [/quote]

Hi,你好, 我日日都見你奔馳而過 , 忙咩呀....?
你話唔識打字, 而今咪打得幾好, 我地等緊你開金口架...
有否到....寫不寫...由您 - Writer Xenter, 接龍 -- 武俠篇
你已經升咗做大俠啦.....不過..會否變做 ..奸既....就無人知...:D:D

2006-9-9 07:42 AM ah_cho
點先可以上榜架?

2006-9-9 04:07 PM 毛滴屎
[quote]原帖由 [i]ykwan850[/i] 於 2006-9-9 07:42 AM 發表
點先可以上榜架? [/quote]
爹多D﹐回多D﹐開多D﹐咪得羅:D

2006-9-9 04:09 PM ah_cho
[quote]原帖由 [i]毛滴屎[/i] 於 2006-9-9 04:07 PM 發表

爹多D﹐回多D﹐開多D﹐咪得羅:D [/quote]

我已經好努力架啦!
你個名好型窩,點解架?

2006-9-9 06:43 PM 毛滴屎
[quote]原帖由 [i]ykwan850[/i] 於 2006-9-9 04:09 PM 發表

我已經好努力架啦!
你個名好型窩,點解架? [/quote]
唔係呱﹐我名咁都叫型。:pn08:

2006-9-10 12:52 AM ohahamok
啊 ~ 原來我都榜上有名o架 !
(人老d動作同反應都慢d !)
唔好叫我前輩咁客氣啦 ,
我只係一個貪玩o既中年師奶啫 ,
希望你地呢班後生仔唔會嫌疑棄我啦 !

頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 天藍茶舍下之名人錄