LIPS Corner 新天藍 » 時事討論 - Current News » 陳志雲記者會:真的假不了,假的真不了

2010-3-19 02:20 AM ultraegg
陳志雲記者會:真的假不了,假的真不了

陳志雲 : 離開廉署時戴口罩, 因為整理儀容唔小心見人, 用剃刀刮傷面,所以戴口罩係唔想媒體誤會面上傷痕是來自ICAC。:lc04:

高手中的高手, 對比其他人的記招, 高下立見!! 大師果然係大師!! :lc16: :lc16:

[youtube]33onDyC27vY[/youtube]

2010-3-19 11:21 AM mpiipm
高鬼高馬﹐不如話老廉咖啡太好味﹐飲得太多杯燥火傷面﹗個疑犯‘唔小心’用剃刀隊低o左自己﹐搵邊個負責?:pn28:

2010-3-19 10:01 PM ultraegg
我指的高手, 唔係話佢的理由合唔合理, 而係指記招的安排, 語氣, 文字的運用等各方面! 單睇呢幾方面, 真係好成功, 做得好好喎!

2010-3-19 11:57 PM Coolio
<陳志雲 : 離開廉署時戴口罩, 因為整理儀容唔小心見人, 用剃刀刮傷面,所以戴口罩係唔想媒體誤會面上傷痕是來自ICAC。>
that well presented, lame excuse itself was a big fat lie, "真的假不了,假的真不了" - applies to everyone, mr chan. :pn76:

man....i used to enjoy watching 志雲飯局...

"陳志雲買碌柚葉買一送一" the word "葉" could very well be an editorial typo...

2010-3-24 04:39 AM super-hing
話哂人地都做左咁多年高層, 又係政府到做過, 記招呢家野應該 成日開 OR
人地開時 MR CHAN 做軍C 幫手 諗計

志云大C 名不虛傳, 闖入廉處 只為咖啡!

2010-3-24 04:42 AM super-hing
題外話...D閃光燈 係咁閃, D 明星隻眼點 可以 忍受到呢@@?

頁: [1]