LIPS Corner 新天藍 » 潮流特區 - Area Trend » [資訊] 女人專用麻將

2006-8-23 09:05 AM Ebichu~
[資訊] 女人專用麻將

這副麻將對女性而言是一種幸福,因為有很多女孩子不喜歡玩麻將,
但是看到這麼多喜歡的卡通人物,會有想試一下的衝動吧!

[IMG]http://i2.tinypic.com/4d66tk3.jpg[/IMG]

2006-8-23 01:43 PM Kuf316
hahaz...我覺得唔係一定係女生專用既
愛HALLO KITTY的男生也可以用 =P

2006-8-23 02:04 PM 薰衣草
哇~~好難睇咁~~尤其d係我呢d連普通麻雀都未搞得掂既人

2006-8-23 09:22 PM 藍斯
幅圖明顯係做緊13"腰"
不過我點都分唔到....究竟邊隻係中,發,白???

2006-8-23 11:42 PM ultraegg
邊度有得買呀?
呢副都係睇多過用啦!

2006-8-24 03:24 AM Kuf316
[quote]Ebichu~ :
唔通你鍾意Kitty???? =) [/quote]

hahaz
對唔住
我唔鍾意HALLO KITTY
因為係紛紅的關係

[quote]幅圖明顯係做緊13"腰"
不過我點都分唔到....究竟邊隻係中,發,白???[/quote]

真係分唔清邊隻打邊隻

2006-8-24 03:42 AM jp123
我都係鐘意傳統既麻雀啦!
二黎,究竟中、發、白去左邊呀??
睇都睇死人啦。
打慣呢種麻雀,唔會唔同正常有gap嫁??

2006-8-24 05:33 AM 薰衣草
[quote]原帖由 [i]ll208[/i] 於 2006-8-23 08:22 AM 發表
幅圖明顯係做緊13"腰"
不過我點都分唔到....究竟邊隻係中,發,白??? [/quote]
無中發白呀
打隻牌果陣想話比人聽係咩黎?
兔仔!熊仔!咁嗌囉~:D
整整下都唔知係兔定熊:pn19:

2006-8-24 05:35 AM 薰衣草
[quote]原帖由 [i]jp123[/i] 於 2006-8-23 02:42 PM 發表
我都係鐘意傳統既麻雀啦!
二黎,究竟中、發、白去左邊呀??
睇都睇死人啦。
打慣呢種麻雀,唔會唔同正常有gap嫁?? [/quote]
比我就要好耐先打得慣喇~~:D
睇死黎~~ x_x

2006-8-24 06:45 PM Chrissy
wa....好難睇得明= =
係幾cute既
but我唸要研究一排先分得清=__________="

2006-8-24 09:21 PM makoto_888
it's very Q, but very difficult to play.

2006-8-25 09:53 AM 藍斯
[quote]原帖由 [i]薰衣草[/i] 於 2006-8-24 05:33 AM 發表

無中發白呀
打隻牌果陣想話比人聽係咩黎?
兔仔!熊仔!咁嗌囉~:D
整整下都唔知係兔定熊:pn19: [/quote]

如果好似你咁講, 打牌要講氣勢...
「五個kitty!!!」  「上!!」
「兔仔!!!!」  「碰!!!」
「熊仔!!!!」  「食!!!!大三元!!」

我諗我在場一定笑死.....

2006-8-25 10:15 AM 薰衣草
[quote]原帖由 [i]ll208[/i] 於 2006-8-24 08:53 PM 發表

我諗我在場一定笑死..... [/quote]
打到一頭煙~~~:pn19:

2006-8-25 04:04 PM day_night
好花,好難睇...
用來收5仲可以,但係唔係甘實用

2006-8-26 12:44 AM dora
it's quite ugly.. but cute at the same time? hahas..
HK selling?

2006-9-1 02:26 PM ah_cho
[quote]原帖由 [i]ll208[/i] 於 2006-8-25 09:53 AM 發表

我諗我在場一定笑死..... [/quote]

我都係咁諗
咁打四圈,如果要隻隻問,咪要好耐?

"單掉卡'lone'六隻kitty"

2006-9-3 03:52 AM 薰衣草
[quote]原帖由 [i]ykwan850[/i] 於 2006-9-1 01:26 AM 發表

我都係咁諗
咁打四圈,如果要隻隻問,咪要好耐?

"單掉卡'lone'六隻kitty" [/quote]
我覺得一路打~~個個都係一路亂
一路就問係咩黎話
再慢慢拼自己d牌
所以一圈都可能1打成晚

2006-9-6 11:12 AM 型男E仔
係幾cute既.....

但係唔係甘實用law...............

2007-2-22 02:29 PM tracychou614
wah wah  好好好好中意阿 好得意丫邊道有得買啊 幾錢喔 正版架?

2007-3-5 09:37 AM nyagopig1212
哈, 唔知D人點 "立" 牌呢?!

頁: [1] 2
查看完整版本: [資訊] 女人專用麻將