LIPS Corner 新天藍 » 寫飲寫食 - Delicious Words » [食品討論] [甜品] 十大惡劣甜品

2006-8-16 01:46 PM net432
[食品討論] [甜品] 十大惡劣甜品

市民認為最不健康甜品
1.高力豆沙
2.豆沙鍋餅
3.紐約芝士蛋糕 (New York Cheese Cake)
4.意大利芝士餅(Tiramisu)
5.朱古力瑞士火煱
6.熱軟心朱古力蛋糕
7.葡撻
8.朱古力慕思(Mousse)
9.芒果酥皮拿破崙
10.忌廉泡夫(Cream Puff)

專家認為最不健康甜品
1.椰汁芒果糯米飯
2.花生湯圓合桃露
3.芒果酥皮拿破崙
4.紐約芝士蛋糕 (New York Cheese Cake)
5.豆沙鍋餅
6.意大利芝士蛋糕 (Tiramisu)
7.焗荔茸西米布甸
8.潮洲芋泥
9.楊枝甘露
10. 葡撻

2006-8-16 02:18 PM ah_cho
死啦死啦
10樣市民認為不健康既甜品,我樣樣都咁鍾意食,哈哈

net432,thanx for your information!

2006-8-16 07:23 PM mickeyGoUp
通常好味既野都係唔健康既.... >.<

楊枝甘露點解會唔健康呢?  裡面有 d 咩有問題呀?  唔明。

2006-8-17 08:49 AM 薰衣草
我就理得佢咁多
食左先算

2006-8-19 10:26 AM 大發仔
好彩我對甜品麻麻地。

2006-8-19 12:10 PM pat258
紐約芝士蛋糕原來是十大之一,唔怪之得咁好食啦!  唔~~~  講起又想食喇......

2006-8-30 09:39 PM german
我樣樣都咁鍾意食!!食左先算

2006-9-3 01:12 PM 彩虹戰士
有d我都鍾意食呀....吟點算呀

2006-9-3 01:32 PM francais
好彩除佐蛋糕之外都無邊樣係中意的,不過好似都幾危險下……

2006-9-3 08:10 PM elia
回覆 #1 net432 的帖子

究竟如何不健康法..?因為糖分過高....?

2006-9-16 06:04 PM applelpp
is it really so bad? I like it all wo......

2006-9-19 12:43 AM Melody
咁多樣睇下我有幾多識整先.....呵呵呵.........

市民認為最不健康甜品
1.高力豆沙             <----------中
2.豆沙鍋餅             <----------中
3.紐約芝士蛋糕 (New York Cheese Cake)             <----------中
4.意大利芝士餅(Tiramisu)             <----------中
5.朱古力瑞士火煱
6.熱軟心朱古力蛋糕            <----------中
7.葡撻
8.朱古力慕思(Mousse)             <----------中
9.芒果酥皮拿破崙
10.忌廉泡夫(Cream Puff)

專家認為最不健康甜品
1.椰汁芒果糯米飯
2.花生湯圓合桃露
3.芒果酥皮拿破崙
4.紐約芝士蛋糕 (New York Cheese Cake)             <----------中
5.豆沙鍋餅             <----------中
6.意大利芝士蛋糕 (Tiramisu)             <----------中
7.焗荔茸西米布甸
8.潮洲芋泥
9.楊枝甘露             <----------中
10. 葡撻

:pn19:都有一半喎....哈哈哈:pn19:

2006-9-19 09:39 AM MT
[quote]原帖由 [i]elia[/i] 於 2006-9-3 08:10 PM 發表
究竟如何不健康法..?因為糖分過高....? [/quote]

我都想知點解呀 ...     好彩我都對o個 d 甜品麻麻地 ...   i like 芝蔴糊 and 杏仁糊 ...  those are still healthy ...  :pn03:

i like cheese cake ...   仲要係原味  :pn06:

2007-7-7 11:21 PM lavenderkky
專家認為最不健康甜品

this 10 i also very like :D i love dessert very much:lc05:

頁: [1]