2006-12-25 12:57 PM sute_snoopy
2006香港大事投票

[size=3][color=Purple]時間飛快的流逝,現在經已是年底了,係過去的一年,發生左好多事情,在這麼多的香港新聞中,哪單令你留下最深刻的印象?

1.西九龍文娛藝術區發展計劃推倒重來
2.九鐵「兵變」逼田北辰落台
3.魔警徐步高殺警案
4.youtube帶起巴士阿叔旋風
5.商台「架勢堂」事件

6.李蘊艷照風波
7.政府推銷售稅諮詢
8.《截取通訊及監察條例草案》立法
9.何俊仁遇襲重傷
10.程翔間諜案

11.《壹本便利》偷拍女藝人鍾欣桐更衣照
12.天文台評定風球機制是否應要檢討的爭論
13.幼稚園「學券制」爭論
14.牛頭角偉景樓煤氣爆炸事故
15.《東周刊》副總編輯的印傭偷拍藝人沈殿霞

16.全國政協副主席霍英東逝世
17.東涌纜車「昂坪360」通車
18.陳馮富珍當選世衛總幹事
19.市民惜別中環舊天星碼頭
20.其他新聞 (請列舉)

[b][u][color=Green]請各位投票後係此post留言,咁先可以獲得1xg;如果你加埋你投票ge原因,更可獲5xg,投票會係13-JAN-2007 12:00 A.M.(香港時間)結束[/color][/size][/color][/u][/b]

2006-12-25 07:10 PM lamray
發現巿民開始對建築有情,這是一個不愉快的好開始。

2006-12-25 09:20 PM Edmund
我投左俾4.youtube帶起巴士阿叔旋風

當時真係好轟動~
我仲記得有個網友將Sammi既煞科加入去片段入面....真係笑死我啦~ :D
[url=http://youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E9%98%BF%E5%8F%94&search_sort=video_view_count&search_category=0][color=red]呢個巴士阿叔片段已經有超過370萬人觀看過...請按我[/color][/url]

2006-12-26 04:56 AM super-hing

因為 這 本 周刊 接2連3的 登出 女藝人的照片 ,引來好大的回響,so 我投了11號

2006-12-26 01:31 PM amytsoi

香港人是有人情味的!! 特別是這些那麼有特色的建築物, 見證了香港的變遷的建築物~~

2006-12-26 02:47 PM francais
今年香港最轟動的莫過於巴士阿叔啦,就果兩句"你有壓力我有壓力","未解決"成爲全城熱話,巴士阿叔都乘機搶得唔少目光,雖然最後慘淡收場,不過論印象深刻非佢莫屬啦
而且所帶起的網上分享短片熱潮經久不退,好多人都將自己拍攝的短片放上網,一時間揭得全世界沒有私隱,引發起一連串的問題,一單新聞甘多話題,絕對值得上榜

2006-12-27 10:24 PM ohahamok
3.魔警徐步高殺警案
當時睇到單新聞真係唔敢相信 ,
更加想像唔到就係警隊內有個危險人物 !
hk既市民對警察既睇法通常都好正面 ,
但呢單新聞唔多唔少會令警察形象受損 ~
不過單新聞到e家都好似未有咩進展 ,
令人有d疑惑 , 究竟事實係唔係表面所睇到既呢 !?

2006-12-28 08:40 AM ah_cho
本來我係想揀youtube巴士阿叔
但係覺得"亡命360"更加勁
國際笑話不在講
因為呢0的話晒都係生明攸關既topic
萬一坐左上去,有咩事咁點算?
巴士阿叔最多都係口角。。。同埋youtube都係吹左一陣就無

360前前後後都搞左幾個月
問題一個又一個咁發生
高層就淨係識話無事無事
幾時再開又講唔出
搞到香港出晒醜

以後每次人地去360都會話:
呢個咪係搞極都開唔成0個個囉。。。

2006-12-29 04:30 AM ultraegg

因為咁而令好多人認識youtube, 亦睇得出好多人無乜正義感, 由得呀叔係咁鬧! 如果有人早早報警, 結局可能唔係咁! 亦因為呢條片, 而令人知道香港多個傻佬!! 呢條友真係唔自愛, 搞咁多事, 間接令扒后自殺, 之後又發傻咁走去挺扁!!

2006-12-30 10:14 PM koon1218
以歷來最高票數,擊敗其他國家及地區的對手 ,成為首位中國人在國際組織中擔任第一把手.

2007-1-2 08:59 PM winnercliff

說實在, 呢一件係時事上并唔稱得上係大事, 好多人好奇咁當娛樂新聞黎睇.

但係又一次咁證明左一部份ge"狗仔隊"娛樂記者ge無良...呢件事真係令好多人好憤怒.

2007-1-4 10:50 AM MT
i voted 天文台評定風球機制是否應要檢討的爭論

i saw the news from newspaper ... cause i am not living in HK now ...   

i think this is terrible ...  those ppl who have to work and go to school cannot even walk ...   how come 天文台 doesn't do anything about it ...   this is so dangerous ...  my family ...  my dad and mom had to work and i was so worried about them ...  also my brother and sister had to go to school too ...   

POOR them ...      天文台 should improve ...   from this experience ...

頁: [1]
查看完整版本: 2006香港大事投票