2006-12-25 12:51 PM sute_snoopy
2006國際大事投票

[color=Purple][size=3][color=Purple]時間飛快的流逝,現在經已是年底了,係過去的一年,發生左好多事情,在這麼多的國際新聞中,哪單令你留下最深刻的印象?

1.泰國政變推翻總理他信
2.安倍晉三當選日本首相
3.阿爾蓋達第三號人物扎卡維身亡
4.佛利民心臟衰竭逝世
5.俄國特工利特維年科中毒身亡
6.薩達姆被判死刑
7.全球同悼澳洲「鱷魚先生」
8.北韓核試
9.拉姆斯菲爾德辭職
10.陳馮富珍當選世衛總幹事
11.美國中期選舉---民主黨獲眾議院控制權
12.冥王星剔除  變八大行星
13.其他新聞(請列舉)[/color]

[b][u][color=Green]請各位投票後係此post留言,咁先可以獲得1xg;如果你加埋你投票ge原因,更可獲5xg,投票會係13-JAN-2007 12:00 A.M.(香港時間)結束[/color][/size][/color][/u][/b]

2006-12-25 03:20 PM lamray
佛利民批評曾特首事件

2006-12-25 03:54 PM Edmund
我投左俾7.全球同悼澳洲「鱷魚先生」

當時聽到呢個消息後我仲以為係開玩笑.....點知睇到報紙,新聞和網上都有報導~
我大概3年前開始收睇鱷魚先生,覺得佢既節目好有趣~
事情發生得太突然了,真係晴天霹靂~

2006-12-26 05:00 AM super-hing
5.俄國特工利特維年科中毒身亡

BECAUSE 這事 同 英國有關, 相信會引來 很多 事情

2006-12-26 01:26 PM amytsoi
我投 12.冥王星剔除 變八大行星
雖然這是一個證明科學進步的新聞.. 但聽到的時候真是很震驚~~
要改變一向以來的觀念呢!!

2006-12-26 02:39 PM francais
12.冥王星剔除  變八大行星
對於還在校園的我對呢單新聞就最印象深刻啦,畢竟呢個改變顛覆所有的地理教科書,如此重大的改變似乎要好長一段時間先可以被認同,所以就選呢個啦

2006-12-27 01:24 AM koon1218
我投佐第8既北韓核試.

北韓核試成功之後,造成世界軍力競爭影響至深.故美國極力反對,尤其對其盟國南韓造成極大的危險.
一旦北韓動用核武對南韓發動戰事,將會造成南韓很大的破壞.同時影響周邊各國人民生命.
對世界經濟一切都造成很大的影響.

2007-1-4 04:07 PM ah_cho
薩達姆被判死刑
由90年科威特大戰開始,搞左咁多年
今次總算係一個完結,叫做剷除左世界上其中一個恐怖份子。。。。

頁: [1]
查看完整版本: 2006國際大事投票