LIPS Corner 新天藍 » 食完要講講 United States - Food Review » [New York-NY] [日本菜] Sandobe Sushi

2006-11-23 01:16 PM nburks
[New York-NY] [日本菜] Sandobe Sushi

Hours
Mon-Sat: 12pm-2am
Sun: 12pm-1am

几年前在东10街夹1同2大道上,近年才搬到新地址。 改了餐厅装修,食物餐牌仍旧没变。这里不算正宗寿司店, 但特别之处是寿司卷中心卷的是真蟹肉,并非一般寿司卷里只卷青瓜,外面再加一层鱼生。 而寿司也是鱼大饭少,一口咬下去满口是鱼生。

2006-11-30 06:42 AM mickeyGoUp
真蟹肉??  真係未試過喎!  軟殼蟹壽司就食過。  價錢貴唔貴呢?

係唔係就咁叫 califonia rolls 就係用真蟹肉架呢?  :)

2006-11-30 07:56 AM nburks
果度D SUSHI ROLL用各种男女英文名字做ROLL名既。 所有ROLLS 里面包的都是真蟹肉, 不是其他店里califonia rolls那样卷假蟹柳
軟殼蟹果度都有, 叫SPIDER ROLL, 最好叫手卷, 里面D軟殼蟹比较多。价钱唔算贵, 一客SUSHI ROLL 切成6旧, $4.5- $6.5左右。

2007-1-6 10:22 PM 翰hon
等我都同女朋友去試下~~~~~~~~
好大舊魚呀~~~~~~~~:pn05:

2007-1-11 12:39 PM Stef
攪到我好肚餓...我都要去試下至得!~~~

頁: [1]